-
zarządzanie jakością, TQM
-
systemy zarządzania jakością, środowiskiem, BHP oraz bezpieczeństwem informacji
-
systemy zarządzania oparte na kryterium jakości w sektorze MŚP
-
zarządzanie jakością w sektorze usług publicznych
-
metodyka projektowania nadzorowania (SPC) i doskonalenia procesów
-
sterowanie jakością produkcji
-
modele doskonałości (EFQM, CAF, M. Baldridge QA)
-
aspekty ekonomiczne jakości
-
wdrażanie systemów kompleksowego zarządzania jakością (TQM), oraz systemów zapewnienia jakości (ISO 9000)
-
logistyka i zarządzanie produkcją
-
wdrażanie systemów i metod w zakresie Six Sigma, Lean Management oraz Supply Chain Management
-
badania nad sensorami smaku
-
analiza jakości produktów spożywczych
-
wybrane zagadnienia z ekologii i ochrony środowiska naturalnego w aspekcie integracji z Unią Europejską
-
analiza etykiet i projekty nowych opakowań wybranych produktów spożywczych
-
planowanie i rozwój innowacji
-
wdrażanie innowacji
-
zastosowanie Design Thinking do tworzenia nowych produktów i rozwiązywania problemów